Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняеми шестима чужденции граждани за незаконно влизане в страната

Шестима чужди граждани  - петима от Мароко и един от Алжир са привлечени като обвиняеми по бързи производства на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград за незаконно влизане в страната – престъпление по Наказателния кодекс.

На 27 юни 2021 г.,  на ГКПП - Капитан Петко войвода, общ. Свиленград, за влизане в страната от Гърция, пристигнал товарен автомобил марка „Ивеко“ с българска регистрация, управляван от И.Г., на 46 г. След извършена проверка с газ-анализатор от граничните служители на ГПУ-Ново село, в товарното помещение на камиона били отчетени високи стойности на въглероден двуокис. При отварянето му били открити трима мъже  - двама граждани на Мароко и един на Алжир. Установено било, че чужденците  влезли в товарното помещение чрез срязване на брезента в горната част, но без знанието на водача на автомобила. Така преминали през Гърция и пристигнали в България.

На 26 юни 2021 г., на ГКПП - Капитан Петко войвода, общ. Свиленград, за влизане в страната от Гърция, пристигнал товарен автомобил, марка „Мерцедес“, с българска регистрация, управляван от В.А., на 49 г. Извършена била проверка от гранични служители на ГПУ – Ново село. Те открили в товарното помещение на камиона трима граждани на Мароко, които се качили в него без знанието на шофьора, след като срязали брезента. Така преминали от Гърция в България.

Бързите производства ще приключат в законноустановения срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във