Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняеми трима мъже за изнудване, един от тях и за лихварство

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали е започнало разследване за престъпление по чл. 252 ал.1 от Наказателния кодекс - за предоставяне на парични заеми срещу задължение за връщане на заетите суми с лихви, за което не е притежавано съответно разрешение. Извършени са претърсвания и изземвания на помещения в гр. Кърджали, проведени са разпити на свидетели.

С постановление на разследващ орган от 06.08.2020 г., към наказателна отговорност за престъпление по чл.213а, ал.2, т.3 и 4 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс – за изнудване, са привлечени М.Х., на 64 г., В.М., на 35 г., и Ф.М.,на 36 г. На единия от тях - М.Х. е предявено обвинение и за лихварство. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок от 72 часа.

Тримата обвиняеми са задържани на 6 август 2020 г. при Специализирана операция на ОД на МВР-Кърджали, в която са участвали служители от секторите за противодействие на икономическата и криминалната престъпност и от РУ-Кърджали. Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура – Кърджали. В домовете на обвиняемите са извършени претърсвания, при които са иззети пари и вещи. Установено е, че един от тях е давал заеми срещу високи лихви, като той и другите двама са изнудвали пострадалите да се разпореждат с пари и вещи.

Разследването по делото продължава.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във