Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха към наказателна отговорност петима за ОПГ за трафик на мигранти

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел подпомагане на придвижването и пребиваването на нелегално влезли в страната мигранти.

Те са обвинени за това, че от февруари 2021 г. до задържането им на 17.11.2021 г. транспортирали чужди граждани и ги настанявали в предварително уредени квартири в столицата. Мигрантите били превозвани на малки групи от таксиметрови шофьори, участници в групата. Дейността на престъпното сдружение координирал български гражданин от сирийски произход.

Петимата обвинени са задържани на територията на гр. София при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството на Специализирана прокуратура. В хода на действията по разследването са намерени и иззети таблет, телефони и СИМ карти, ползвани за престъпната дейност, разпитани са голям брой свидетели.

С постановления на наблюдаващия прокурор на трима от обвинените е наложено задържане до 72 часа. Днес, 19.11.2021 г., в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

На двама от обвинените са взети мерки за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 3000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във