Параграф22 Daily

§22 Новини

Пробация и 5 000 лева глоба за нарушител на карантината, допуснал клиенти във фитнес зала

По бързо производство на Районна прокуратура – Пловдив е осъден С.Д., на 42 г., за това, че на 31 март 2020 г., в гр. Пловдив, е нарушил мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората  - противоепидемиологични мерки, въведени на територията  на Република България със  заповед от 17 март 20202 г. /допълнена и изменена от 19, 26 и 30 март 2020 г./  на министъра на здравеопазването на Република България, издадена във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка,  свързана с разпространението на COVID-19, като е допуснал и обслужвал клиенти във фитнес зала в гр. Пловдив, въпреки че е следвало да преустанови посещенията в нея.

Деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. върху цялата територия на република България във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19 – престъпление по чл. 355 ал. 2  вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Пловдив, на С.Д. е наложено наказание „Пробация“, включващо следните мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок шест месеца с  явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца, както и глоба в размер на 5 000 лева.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във