Параграф22 Daily

§22 Новини

Пробация за ЧСИ, осъден за престъпление по служба за 84 645,00 лева

Окръжен съд - Плевен одобрил постигнато споразумение между Окръжната прокуратура и защитника на частен съдебен изпълнител, който се е признал за виновен в извършването на  престъпление по чл.282 от НК.

По делото е установено, че  при условията на продължавано престъпление, в  периода 11 юни 2016 година – 10 юли 2016 година, като длъжностно лице  - частен съдебен изпълнител, не изпълнил служебните си задължения, като не спазил реда за публичната продан по ГПК по две изпълнителни дела. По същите, без оценка от вещо лице, без оповестяване на публичната продан, което възпрепятства участието на други наддавачи и съответно без различни наддавателни предложения, възложил общо 13 броя МПС и други движими вещи, предназначени за производство на хляб, на цени по-ниски от справедливите. Престъплението било осъществено с цел да набавил за други физически и юридически лица облаги в общ размер на 84 645,00 лева.

С одобреното споразумение на частния съдебен изпълнител е наложено наказание пробация, а той е бил лишен от права по друго наказателно производство.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във