Параграф22 Daily

§22 Новини

Пробата за алкохол на шофьора, блъснал двете момичета, е отрицателна

Младен Маринов заяви, че по случая със загиналото момиче, което бе блъснато от джип на булевард в София, е образувано досъдебно производство. "Водачът е спрял, оказал е помощ, пробата му за алкохол е отрицателна", каза министърът. "Не става само с глоби и репресивни мерки, призовавам на всички самосъзнанието да е по-високо. Опасността не е само на пешеходната пътека – тя е преди пешеходната пътека и след нея", каза Маринов.

Вътрешният министър съобщи, че освен тежкият инцидент от булевард „Никола Вапцаров”, снощи е пострадало още едно дете – на 8 години на жп прелез в Нови Искър.

В последните дни станахме свидетели на няколко катастрофи, при които пострадаха деца. Малолетно момиче загина, блъснато от джип на столичен булевард в петък. Ден по-рано автомобил на НСО удари друго дете в София.

Един миг невнимание преобръща живота, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Той призова родителите през есенно-зимния сезон да обличат децата си с по-светли дрехи, а колоездачите задължително да носят светлоотразителни дрехи или елементи по себе си. "Всички трябва да се замислим за нашето поведение на пътя", добави министърът.

Шефът на МВР съобщи, че в понеделник ще има дебат по линия на пътната безопасност. Много идеи има, голяма част от тях са приведени в действие, но в крайна сметка всичко опира до поведението на всеки един участник в движението, повтори пак министърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във