Параграф22 Daily

§22 Новини

Проблем с интернет спря олимпиада във видинска гимназия

Проблем с доставката на интернет провали провеждането на "Цветна олимпиада" в Природоматематическатата гимназия "Екзарх Антим I" във Видин, съобщава Радио-Видин. Учебното заведение е едно от трите в областта, в което има класирани участници за националния кръг на състезанието. "Цветна олимпиада" е включена в календара на Министерството на образованието и науката за тази година. Организатор на проявата е сдружение "България си ти!", а началото беше обявено за 14 часа. 36 ученици от Природоматематическата гимназия са класирани за националния кръг на състезанията по различни учебни дисциплини, каза преподавателят по информатика Емил Андреев:

"Подготовката беше отлична. Всички компютри работеха. Интернет имаше до 13:20 ч. Децата се бяха регистрирали. Седяхме и чакахме. Изведнъж в 13:30 интернетът изчезна, а олимпиадата е онлайн от 14 до 15 часа. Разпуснахме децата да отидат по домовете си  или някъде, където да има друг доставчик, по-надежден, за да могат да реализират своите знания и умения."

В Природоматематическата гимназия се надяват подобен проблем в училище да не възникне и в деня на матурите, които предстоят през май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във