Параграф22 Daily

§22 Новини

Продават джипа на съпругата на бургаския охранител Рали Пенков заради дълг по договор за концесия

Фолксвагенът на Мила Пенкова излиза на публична продан, вероятно не са платени концесионни задължения по договора за „Златна рибка“. Джипът на Мила Пенкова, съпруга на известния бургаски бизнесмен Рали Пенков, е обявен на публична продан заради дългове, сочат местните медии. Областна администрация - Бургас се е сдобила с изпълнителен лист за натрупани задължения на фирмата й „Ами Груп Р“ ООД по договора за концесия.

Началната цена на возилото е 8667 лева. Вероятно това е само част от задължението. Липсват други публични данни. Преди няколко години на публична продан бе извадено и жилището на Рали Пенков на бургаската улица „Абоба“. Тогава поводът бе, че Пенков е станал гарант пред ДСК по кредит на друго лице.

Рали Пенков е една от знаковите фигури в бургаския бизнес от началото на демократичните промени. Той е бивш спецполицай, създател на Първа частна милиция. Считан е за изключително митична фигура. Дълги години Пенков стопанисваше плажа в Обзор, а през 2005 година срещу него бе извършено покушение с цел да бъде убит. Тогава погрешка загинаха съпругата и детето му. Мила Пенкова е втората жена на Рали Пенков. От нея той има и дете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във