Параграф22 Weekly

§22 Новини

Продуцентите на "Вълка от Уол-стрийт" атакувани с иск за 25 млн. долара

Брокер, който смята че е станал протитип на трейдъра, изобразен в новия филм на Мартин Скорсезе, е подал съдебен иск срещу продуцентите на филма "Вълка от Уолстрийт" за кръглата сума от 25 млн.  долара заради клевета, съобщава британският The Guardian.


Ендрю Грийн смята, че именно той е станал прототип на главния персонаж в лентата - Ники Коскоф, над който всички се смеят нон стоп заради изкуствената му перука. Между 1993-1996 г. Грийн е работил в компанията Stratton Oakmont и е споменаван многократно в мемоарите на Джордан Белфорт, които са поставени в основата на сценария на филма "Вълкът от Уол-стрит".


"Филмът съдържа различни сцени, в които героят на Грийн е изобразяван като престъпник, наркоман, дегенерат и лишен от морал и нравственност развратник", се отбелязва още в съдебния иск на Грийн. Според неговите адвокати, "мистър Грийн има предвид сцените, в които главният персонаж Коскоф употребява кокаин в работно време и има недвусмислен контакт с проститутка".


Филмът "Вълкът от Уол-стрийт" претендира за пет награди "Оскар"за 2013 г. Освен това "Вълкът от Уол -стрийт" стана и най-касовият филм на Мартин Скорсезе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във