Параграф22 Daily

§22 Новини

Продължава гасенето на пожара в Свиленградско

Пожарът е обхванал горски масив и друга земя в района на селата Равна гора, Студена и Дервишка Могила, община Свиленград. Към момента в гасенето участват общо 17 специализирани автомобила с над 70 пожарникари, екипи на Районното горско стопанство, верижна техника, местно население и доброволци. Допълнително за гасенето на пожара са прехвърлени сили и техника от Смолян, Кърджали, Стара Загора и Пловдив. Площта на пожара е над 1000 дка, като горят сухи треви, храсти и борова гора. Освен струпаната техника в гасенето участва и вертолет от БА, както и три верижни машини и военни водоноски. Няма опасност за хората от населените места.


Продължават усилията за справяне и с пожара между селата Лесово и Малко Кирилово, община Елхово. В гасенето са се включили 3 пожарни автомобила с 20 огнеборци, екипи на горското стопанство, модул на МО за гасене на горски пожари. Засегнатата площ е основно сухи треви и храсти и над 500 дка широколистна гора. Днес ще се включи верижна техника за трасиране на просеки.


В 11.30 часа пожарът в Елховско е погасен - съобщиха от ГД ПБЗН. На дежурство остава един противопожарен аавтомобил и кола за гасене на пожари на горското стопанство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във