Параграф22 Daily

§22 Новини

Продължава изясняването на всички факти и обстоятелства около смърта на Алена Щерк

Столични полицаи предприемат издирвателни действия на 27 май по сигнал на близки за изчезнала 47-годишна жена. Първоначалната оперативна работа е по досъдебно производство за отвличане по чл. 142 от НК. На 29 май, в района на град Батановци, е открито тяло на жена, като при огледа е установено, че смъртта е причинена по насилствен начин.

По случая са назначени експертизи, очаква се резултатът от ДНК изследване за окончателно потвърждение на самоличността.

Като заподозрян в извършване на тежкото престъпление за издирване от полицията е обявен 42-годишен италиански гражданин, в последствие е издадена и Европейска заповед за арест от прокуратурата. На 30 май мъжът е задържан от италианските власти.

Материалите по досъдебното производство са докладвани в Софийската градска прокуратура и задържаният е привлечен в качеството на обвиняем за убийство по чл. 116, ал. 1 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата

Информация за извършените към момента действия по случая дадоха началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков и прокурорите от СГП Иво Илиев и Десислава Петрова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във