Параграф22 Daily

§22 Новини

Продължава обиските в офиси на Васил Божков

Според адвокати на бизнесмена в момента се проверява колекцията от антични предмети на фондация „Тракия“. Сред тях има стотици безценни артефакти, които се съхраняват при специални условия. От други имоти пък се изнасят колекции с картини.

"В тази ситуация или внушение за виновност, при тази процедура на Прокуратурата аз се опасявам да се върна в България. Ние живеем по времето на Гьобелс. Правим пропаганда. Той е
виновен – той ще бъде изправен пред съда. Ако е виновен – дължи пари. Кои пари дължа? Или кои са тези престъпления, подбуда, даване на подкуп, опити за даване на подкуп? Дали могат да се намерят такива документи или такива доказателства в някои от офисите? Защо трябва да се изземат парите на работещи компании, да се арестуват хора, нямащи нищо общо? Точно как да се върна при това положение ми кажете? Даже аз се чувствам застрашен за живота си. Ако се върна сигурно ще ме арестуват и какво се случва с мен в арест? Не знам“, коментира от своя страна бизнесменът пред bTv.

Божков обяви, че досега никой от прокуратурата не се опитал да се свърже с него. Той уточни, че не е в Сърбия, но е в страна от балканите, която не е член на ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във