Параграф22 Daily

§22 Новини

Продължава разследването на причините, довели до новите взривове в село Иганово

Продължава разследването на причините, довели до взривовете вчера сутринта в производствена база на Вазовските машиностроителни заводи в село Иганово. Спокойна е обстановката в селото след вчерашните взривове на термобарични гранати. Няма паника сред населението, но повечето от хората казват, че живеят в напрежение след вчерашния и втори за последните няколко седмици инцидент, съобщава БНР.

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая. Разследващите работят по всички възможни версии, като не се изключва и тази за саботаж. Очаква се днес на мястото на експлозията да влезе екип сапьори.

При направения вече оглед с безпилотни самолети на цеха, в който експлодираха термобарични гранати, беше установено, че пораженията са в западната част на сградата. Не са засегнати други постройки и няма опасност от нови взривове.

Днес ще продължат разпитите, а след обезопасяването на района разследващите ще извършат огледи и ще бъдат назначени експертизи, които да установят причините за взривовете.
Остава в сила ограничението за достъп до базата в радиус от 3 километра, районът се охранява от полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във