Параграф22 Daily

§22 Новини

Проф. Атанас Семов: Европа е наясно, че в България яко се краде

Как разчетохме евродоклада за върховенството на закона - пред БНТ по въпроса говори конституционният съдия проф. Атанас Семов. "За всички европейско мислещи хора в България вчера беше поредният черен ден. България получи поредния тежък шамар от Европа." Това каза в предаването "Още от деня" на БНТ проф. Атанас Семов по повод представените вчера от Европейската комисия доклади за върховенство на закона в страните членки на Европейския съюз.

"Стана ясно, че мониторингът остава, а към него се добави новият механизъм. Изводите от доклада са много болезнени и най-простият от тях е, че в България няма резултат от борбата с корупцията. Европа е наясно, че у нас корупцията е смисъл на властта, властта се осъществява заради подземието, задкулисието. Европа е наясно, че в България яко се краде, наясно е, че от началото на членството ни в Европейския съюз у нас не е имало никаква воля за решаването на проблема с корупцията. Този доклад е като брюкселска дантела – наглед мек, но може да ни излезе много скъпо", заяви проф. Семов.

"Самодоволното и самозабравило се око може да прочете този доклад като положителен, но критичното око не може да не види, че отново сме с вдигнати ръце, със свалени гащи", добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във