Параграф22 Weekly

§22 Новини

Проф. Лилия Кръстева загина на магистрала „Тракия”

Директорът на Института по розата и етеричномаслените култури проф. Лилия Кръстева е загинала при верижната катастрофата на магистрала "Тракия" , станала тази сутрин, съобщиха от Селскостопанската академия (ССА).


"Проф. Кръстева е бивш директор на Института по генетични ресурси в Садово, който вещо ръководи в продължение на осем години. Тя бе член на Съюза на учените в България и автор на 13 сорта зеленчукови култури, от които 4 са със статут на национални стандарти. Проф. Кръстева бе член на Научното дружество по градинарство в България и председател на Българо-израелското дружество в Пловдив. Тя бе уважаван учен, утвърдил името си в световната аграрна наука, за която цялата академична колегия на ССА ще си спомня с обич, искрена почит и уважение.


Ръководството на Селскостопанска академия и директорите на научните звена към институцията поднасят своите най-дълбоки съболезнования на близките на проф. Кръстева по повод съкрушителната загуба и свеждат в поклон глава пред светлата й памет!", се казва в съболезнователното слово на ръководството на Селскостопанска академия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във