Параграф22 Daily

§22 Новини

Професионално оборудвана оранжерия за канабис разкриха в Дупница

Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис разкриха криминалисти от РУ- Дупница. Специализираната операция е проведена вчера под прякото наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

След период на оперативни действия криминалисти от група „Тежки престъпления“ в  РУ -Дупница  и в условия на неотложност вчера са проведени  процесуално-следствените  действия в производствен цех в бившия селскостопански двор в с. Крайници.  В прикрити помещения са открити изградени съоръжения с електронна автоматична овлажнителна система и електронна хидропонна система за оранжерийно производство и сушене на високорискови наркотични вещества.  В  оранжерията са открити и иззети 48 засадени канабисови растения с различни размери.

43-годишният собственик  на производствения цех е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. По случая е образувано досъдебно производство.

За последните 3 месеца това е втора успешна операция, осъществена под наблюдението на прокуратурата от криминалисти на  РУ- Дупница по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот в същото село бе иззета таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във