Параграф22 Daily

§22 Новини

Професор Христов: Какъв ще е новият световен ред и защо е била създадена Украйна?

"Украйна беше създадена, за да взриви Русия. Украйна беше създадена като такъв проект още преди 30 години". Това заяви проф. Иво Христов в предаването "Не се страхувай" с водещ Васил Василев по Телевизия Евроком. "30 годишният свят след падането на Берлинската стена си отива.  В момента ние присъстваме на мъчителното ново раждане на съвършено друг нов световен ред. Историята го е доказала, че това става през война", обясни социологът.

Той цитира интервю на бившия кмет на Санкт Петербург Анатолий Александрович Собчак от 90-те години. „Украйна прави всичко необходимо, за да създаде огромна 400-хилядна армия, да използва всички активи на съветската армия, както и прави отчаяни опити да задържи ядрените активи, които са на територията на Украинската съветска република“, се твърди в интервюто, посочи проф. Христов.

„Вижда се, че се създават два полюса – единият е около Северна Америка, а вторият – около Китай. Към него вероятно ще влезе по-голямата част от Централна Азия и Иран. Саудитска Арабия води преговори за доставка на петрол в юани. В тази група ще се вкара част от Югоизточна Азия. Възможно е да се присъедини и Индия. Това е съвършено друга сила в света. Всичко зависи от това как Русия ще се представи в Украйна. Ако тя спечели, ще има много трусове“, допълни социологът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във