Параграф22 Daily

§22 Новини

Професор Огнян Герджиков: България няма нужда от нова Конституция

„Нищо не налага се приема нова Конституция. Това е последното нещо, от което България има нужда. Какви промени има в обществото ,които да налагат нова конституция, а не промяна в настоящата?“, заяви проф. Огнян Герджиков в „Тази събота“, според когото с това се цели „тупане на топка и хвърляне на прах в очите“.

"90% от подписалите предложението на ГЕРБ за Конституция не са я чели, не е само г-н Марешки". Според Огнян Герджиков това е само една партийната повеля. По неговите думи предложеният проект за Конституция е нескопосан и изпълнен с граматически грешки. Относно предложението за намаляване на броя на депутатите Герджиков заяви, че „за хората звучи добре да се намалят тези „хрантутници“, но тук става дума за представителство и ще се окажем в ситуация, при която 31 души ще приемат закони".

Смущаващо за юриста е и решението промени в Конституцията да се правят чрез референдуми. Герджиков, който беше председател на 39-тото ОНС, заяви, че не иска да коментира случилото се с майките от „Системата ги убива“ в парламента и тяхното извеждане от сградата, но „аз съм човек, който търси компромиса, бих избегнал това
напрежение“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във