Параграф22 Daily

§22 Новини

Професор Велислав Минеков: В София са събрани 9 хиляди полицаи от цялата страна

"Имаме информация, че в София, от цяла България, са събрани 9 хиляди полицаи. Софийската полиция не участва, заради неразбирателство с ръководството си", съобщи в предаването “12+4” проф. Велислав Минеков от т. нар. “Отровно трио”.

Според него на днешния протест полицаите са нарушили закона: “Те са заградили целия площад пред двореца. Блокиран е целият булевард “Дондуков", дори движението на градския транспорт по него. Стигна се дотам сутринта да разтоварват пътници от трамваите, което беше грозна сцена. Това, което се случи дотук, беше полезно. Европа и светът видяха, че сме управлявани от мафия, бандити и мутри. Журналисти от цял свят са тук и снимат едно интересно събитие”, обобщи Минеков.

По думите му от проследяването с дрон е станало ясно, че сутринта е имало около 10 хиляди протестиращи. Как ще се развие протестът в следващите часове? “Като мощен протест. Ще искаме оставка до последно”, беше категоричен проф. Минеков.

Според него данните на социологическите агенции, че ГЕРБ продължава да е политическа сила, е “социологическа измама”. Той каза, че не знае чия е идеята за листовките с надпис “Оставка или ковчег”, както и за провесените на три места в столицата бесилки с кукли на тях: “Бесилките се слагат нарочно от провокатори, за да може протестът да бъде опорочен".

Facebook logo
Бъдете с нас и във