Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата и полицията в Габрово се отчетоха на брифинг

Новият окръжен прокурор на Габрово Милчо Генжов и новият директор на ОД МВР в Габрово Цветомир Цонков се срещнаха с журналисти на съвместен брифинг, на който представиха резултатите от съвместната работа на двете институции. На срещата присъстваха също заместник-окръжен прокурор Жени Шикова и комисар Цветан Петков, както и заместник-директор на ОД МВР Габрово.

"Един от основните приоритети на Прокуратурата и МВР е борбата срещу разпространението, държането и отглеждането на наркотични вещества. Заедно с полицията ще настъпваме срещу това обществено зло, което касае най-вече подрастващите. Ще подобряваме резултатите, за да имат те своя и възпиращ ефект“, каза окръжният прокурор на Габрово Милчо Генжов.

Като постижения на дирекцията и прилежащите й районни управления в разкриване на производството, държането и разпространението на наркотични вещества, беше посочено разкриването на засята в саксии марихуана в с. Петко Славейков, община Севлиево, както и случаи с държане на марихуана и лица, шофирали след употреба на наркотици. Старши комисар Цветомир Цонков каза, че тези случаи не са случайни постижения, а резултат от оперативна работа назад във времето на служителите на ОД МВР и изрази увереност, че тя ще доведе до още по-значими резултати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във