Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата намекна за грешки по делото САПАРД

nbsp;nbsp;nbsp;nbsp;nbsp; Галина Тонева, заместник-главен прокурор допусна пред журналисти възможността прокуратурата да е допуснала грешка по делото за източване на САПАРД срещу Марио Николов и Людмил Стойков, по което двамата бяха оправдани преди дни от Софийския апелативен съд.


Със същата степен на вероятност тя допусна, че оправдателната присъда е следствие на нови доказателства, които съдът е събрал. До десет дни ще е готов анализ по другото дело срещу Марио Николов, което беше върнато на прокуратурата. Разследващи от ОЛАФ също ще се включат в анализа по това дело.


Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че не знаем какво се случва. Не е нормално в една институция доказателства да са приети от една инстанция за достатъчни, а на друга - не, смята шефът на МВР.


Шефът на ОЛАФ Джовани Кеслер вчера се възмути от оправдателното решение на съда и отбеляза, че то е в разрез с осъдителните присъди на двамата германци, замесени в процеса. Той предлага да се създаде европейска прокуроратура, която да поеме измамите с европари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във