Параграф22 Daily

Ново двайсе:

Прокуратурата не разследвала Борисова заради ББР

Софийската градска прокуратура наблюдава образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка, с това уточнение държавното обвинение коментира появила се информация за разследване срещу Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков. 

Информацията, че „Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова“, е с невярно съдържание. От 2017 г. досъдебните производства не се образуват срещу лица съгласно изричната разпоредба на чл. 214, ал. 3 от НПК, се посочва в съобщение на Софийска градска прокуратура.

Според прокуратурата от сключената неизгодна сделка е произлязла значителна вреда за стопанството, предприятието или организацията.

По-рано днес на въпрос във връзка с информация за образувано досъдебно производство срещу нея за сключване на неизгодна сделка около казуса с Българската банка за развитие Лена Бориславова отговори, че не са я търсили от прокуратурата и разбира за това от медиите. Прокуратурата може да разследва, колкото желае. За мен това граничи с някаква политическа акция. Аз лично не съм подписвала никакъв договор от името на банката или на кантората, заяви пред медиите Бориславова.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във