Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата подхвана катастрофата край Скравена

Районната прокуратура в Ботевград разследва тежката катастрофа в района на село Скравена, станала около 18.00 ч. в понеделник (22.08) между селата Скравена и Новачене, в посока гр. Враца. Катастрофата е между товарен автомобил, „Мерцедес“ с полуремарке, превозващ газ пропан-бутан, и джип „Тойота Ланд Крузер“.

"Вследствие на удара са пострадали водачът на лекия автомобил Г.Г. (на 60 години) и пътуващите с него – 13-годишните П.Н. и Т.Ц., Ц.Ц. (на 55 години), П.Д. (на 38 години), Ц.Д. (на 35 години), Д.Н. (на 33 години). Те са получили различни по степен на тежест увреждания. Към настоящия момент четирима от пътниците са с опасност за живота", съобщават от прокуратурата.

Водачът на товарния автомобил, 56-годишният Л.К., е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като пробата му е показала отрицателен резултат, посочват от Районната прокуратура в Ботевград.

След получен сигнал за пътен инцидент незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието. Иззети са веществени доказателства.

По делото са приобщени и участвалите в ПТП автомобили. На водачите са взети кръвни проби за алкохол и наркотици.

Проведени са разпити на свидетели. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във