Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата погна протестъра Петър Кърджилов заради хулиганство

В съда е внесен обвинителен акт срещу Петър Кърджилов, който беше в екипа на бившия кмет на софийския район "Младост" Десислава Иванчева. Кърджилов е обвинен заради хулигански действия срещу жена, недоволна от летните антиправителствени протести на столичния "Орлов мост".

Инцидентът е от края на юли миналата година, когато кръстовището беше трайно блокирано от протестъри. Сутринта, докато преминавала през лагера на протестиращите, жената била спряна от телевизионна репортерка, за да бъде включена на живо. Петър Кърджилов забелязал това, приближил се към двете и залял жената с течност. После започнал да ѝ крещи: „Марш от тука!“ и да я обижда - описват случката от прокуратурата.

Задържан е бил за 24 часа и сега е обвинен за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Поведението му е квалифицирано като отличаващо се с изключителена дързост, защото е извършено по време на протест, в центъра на София и в присъствието на граждани и полицейски служители. За такова престъпление НК предвижда затвор до пет години.

Предстои Софийският районен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Facebook logo
Бъдете с нас и във