Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата повдигна обвинение на убиеца на банковата служителка

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение за предумишлено убийство срещу 57-годишния бизнесмен Любомир Симеонов, който в понеделник застреля банковата служителка Павлинка Йовчева.


Симеонов убил Йовчева, регионален директор в банков клон в Бургас, заради отказан кредит в размер на 1,5 милиона лева. 57-годишният мъж е собственик на фирма за изкупуване на билки, гъби и горски плодове в Сунгурларе.


Преди време бизнесменът изтеглил голям ипотечен кредит. Имал затруднения с изплащането му и кандидатствал за нов, но Йовчева му отказала. Това станало и причина за кървавата саморазправа.


Убийството бе извършено вчера около 8.15 ч. пред магазин за плодове и зеленчуци в центъра на града. Два часа по-късно Симеонов отишъл в РПУ-Сливен и се предал.


От прокуратурата съобщиха, че Симеонов е направил пълни самопризнания и е оказал съдействие на разследващите.


При огледа на управлявания от него лек автомобил Мазда е намерен незаконен пистолет Макаров с изтрити номера. Тепърва ще се изяснява как мъжът е придобил оръжието.


От днес с прокурорско разпореждане мярката за задържане на бизнесмена е удължена на 72 часа. След това държавното обвинение ще поиска от съда постоянна мярка задържане под стража за Симеонов.


В 11 часа днес роднини и приятели изпратиха Павлинка Йовчева в последния й земен път, съобщи бургаският сайт Флагман. Ритуалът бе на бургаските гробища. От дома й ковчегът бе изнесен само от най-близките. Жилището на Йовчеви се намира на 100 метра от мястото, където жената бе убита.

Facebook logo
Бъдете с нас и във