Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата предаде на съд мъже, откраднали дневния оборот на магазин

Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама 27-годишни мъже, извършили грабеж на оборот от магазин - престъпление по чл.198 ал.І т.1 във вр. с чл.20 ал.II  от НК.

Обвинението срещу Трифон Ш. и Ярослав М. е за това, че на 09.11.2015 г. в гр.Плевен, в съучастие като извършители, като употребили сила и заплашване спрямо двама служители на магазин, отнели чужди движими вещи - сумата от 16 243 лева, собственост на „Баумакс България” ЕООД, с намерение противозаконно да я присвоят. 

Обвиняемите Трифон и Ярослав се уговорили да извършат грабеж в магазин „НОМЕМАХ”, гр. Плевен, с цел да отнемат от персонала дневния оборот. Към момента на извършване на престъплението, обвиняемият Ярослав работел като нощна охрана в същия търговски обект. Двамата се снабдили с необходимите вещи за извършване на престъплението – белезници, ръкавици, маски, защитен спрей и пластмасови пистолети. Уговорили се след като вземат парите, Трифон да сложи белезници на Ярослав и да му завърже краката, за да инсценират, че той също е бил нападнат. На 09.11.2015 г. към 20:30 ч., обвиняемите влезли маскирани в магазина и нападнали двама служители, които в офиса отчитали дневния оборот. Заплашили ги с пистолети, повалили ги на земята и ги завързали, след което взели наличните пари. Малко по-късно нападнатите служители успели да се освободят и да извикат полиция. През това време охранителя (обвиняемия Ярослав) бил  закопчани с белезници и също завързан от своя съучастник.

Двамата обвиняеми са с взети мерки "задържане под стража".

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд-Плевен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във