Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата привлече като обвиняеми още 8 лица за участие в група, проповядваща халифат

Прокуратурата привлече като обвиняеми още 8 лица за участие в група, проповядваща антидемократична идеология, съобщават от пресцентъра на Държавното обвинение. В хода на разследването по досъдебно производство, водено в Окръжна прокуратура – Пазарджик (срещу последователи на Ислямска държава), са събрани доказателства за извършване на престъпна дейност и на други лица.

Днес в качеството на обвиняеми по делото и с оглед на събраните доказателства, са привлечени Йосиф Минчев от гр. Пловдив, Александър Иванов от гр. Пловдив, Орхан Бързак от гр. Пазарджик, Райко Кърталов от гр. Пазарджик, Ненко Щерев от гр. Асеновград, Веселин Стефанов от гр. Пазарджик, Рангел Илиев от гр. Пловдив и Мустафа Али от гр. Пазарджик. Последните двама са привлечени задочно и за тях е издадена Европейска заповед за арест.

Всички горепосочени индивиди са обвинени за участие в група, която проповядва антидемократична идеология (религиозно-екстремистка идеология и изграждане на халифат - престъпления по чл. 109, ал. 2, вр. чл. 108, ал. 1 от НК), и за пропаганда за война - престъпление по чл. 407 НК.

Спрямо същите са вземи мерки за неотклонение задържане под стража до 72 часа, в рамките на които прокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража от Окръжен съд – Пазарджик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във