Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата продължава с разпитите за водната криза в Перник

Месечните графици за разпределяне на водните ресурси в страната се утвърждават от еко министъра. Това каза след двучасов разпит в прокуратурата Атанаска Николова - заместник-министър в МОСВ по повод на разследването за водната криза в Перник. По думите ѝ всеки график се подготвя от експерти и ВиК дружествата, които трябва да се съобразяват с прогнозите за времето.

Прокуратурата разпространи документи и разпити по разследването за водната криза Защитата на Нено Димов днес заяви, че прокуратурата не отговаря на въпроса - кой и защо е разрешил отпускането на вода. „Заявката, която пристига в министерството в дадения случай е от ВиК-Перник. Заплащането става на базата на употребените реални количества“, посочи тя. На въпрос дали „Стомана Индъстри“ плаща на местното ВиК, Николова не можа да отговори.

Според Николова, трябва да се направи сериозен анализ на процедурите и начина на работата в министерството, защото има пропуски и кризата не трябва да се повтаря. Тя допълни, че всяко подадено количество вода – повече или по-малко – се заплаща.

Facebook logo
Бъдете с нас и във