Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата разследва побой в Пловдив с пострадали шофьор и контрольор

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за хулиганство и нанесени телесни повреди на шофьор и кондуктор на автобусна линия от градския транспорт в Пловдив. На 2 май тази година, в Пловдив, около 15,00 ч., на спирка на градския транспорт в район „Южен“ е бил нанесен побой на шофьор, на 62 г., и на кондуктор, на 72 г., на автобус от градския транспорт, движещ се по линия №7. Установен е предполагаемият извършител на деянието – Д.Ш., на 37 г., криминално проявен.

Днес той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Първоначалните данни сочат, че побоят е заради отправена забележка към съпругата на Д.Ш., която е пътувала в автобуса. На водача е била нанесена лека телесна повреда, а на кондуктора – средна телесна повреда.

По случая са назначени експертизи. Разследването по случая продължава.

По-рано медиите съобщиха, че водача автобус от градския транспорт в Пловдив и контрольор са били жестоко пребити. Нападението е извършено на последната спирка по линия номер 7 в кв. „Беломорски”. Шофьорът на автобуса и контрольорът са с различни наранявания и са настанени за лечение в Университетска болница "Св. Георги" в града.

„Съпругът ми е силно стресиран, притеснен, с високо кръвно и кръвна захар. Притеснени и унизени са и двамата”, заяви Лида Минкова, съпругата на шофьора. Тя разказа и как се е стигнало до ситуацията. В събота следобед в автобуса, шофиран от съпруга й, имало пътничка, която разговаряла на висок глас по телефона и с включен високоговорител. Шофьорът й направил забележка, че пречи. „Въпросната пътничка започва да заплашва шофьора и контрольора, че ще видят какъв бой ще ядат”, каза Лида Минкова.

Автобусът стигнал до последната спирка и се върнал. На спирката в квартал „Беломорски” ги чакала същата жена, но придружена с мъж. Той се качил в рейса и нападнал кондуктора и шофьора, разказа Лида Минкова. „Съпругът ми е възрастен мъж, на 65 години, контрольорът е на около 70. Биячът е 30-40-годишен, а пътничката на около 30”, допълни Минкова.

„Съпругът ми звъни някой да прибере автобуса, но никой не му вдига. Тогава сам, с разбитата глава, прибира автобуса в гаража. След това отива в Първо районно да дава показания. Оттам също не му е извикана линейка и той се прибира сам с автомобила си у дома. Тръгнах с таксита да го водя по доктори”, каза още Лида Минкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във