Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата се държи като организирана престъпна група, твърди Румен Петков

Прокуратурата се държи като организирана престъпна група, която се ръководи от Бойко Борисов, защото прикрива престъпленията на Борисов, на Джамабазки, престъпления и сигнали, които аз съм пратил. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Именно случаят с евродепутата Ангел Джамбазки и сигнал срещу него за груба хулиганска проява, която застраши живота и здравето на десетки граждани, подаден от Петков стана повод председателят на партията да бъде призован в Софийска градска прокуратура.

Два месеца прокуратурата се чуди как да ни вика да ни пита за Ангел Джамбазки, за нещо, което е очевиден факт. Бях призован в Софийска градска прокуратура в нейния специализиран състав по повод сигнала, който съм пусналПетков коментира, че двумесечното забавяне на прокурорските действия по случая сочи, че обвинението е в съучастие към подобен тип хулиганство и посегателство върху живота на хората.

Засегната бе и темата за случая със снимките от спалнята на премиера Борисов. Председателят на АБВ-София Христо Колев определи като скандални и позорни действията по разследването на събитията около снимките от спалнята на премиера и представи пред медиите резултата от изискана по ЗДОИ информация от Софийската градска прокуратура. Той припомни, че ПП АБВ поиска информация по разследването в две писма до СГП - за копие от постановлението, с което се спира наказателното производство и за имената и квалификациите на прокурорите и експертите, работили по случая.

Отговорът на първия въпрос бе, че това не е обществена информация и поради тази причина такова не може да ни бъде предоставено въпросното копие. От СГП обаче предоставиха имената на прокурорите, които спряха разследването по казуса със снимките и видеозаписа от резиденцията на премиера - Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров. Колев припомни и други случаи, при които разследването стигна до задънена улица, независимо от достатъчното количество събрани материали, като, примерно, "Суджукгейт".

Пред медиите Христо Колев съобщи, че в писмо до Европейската комисия ПП АБВ ще изиска информация за ваксините срещу COVID-19 - за броя, който България е заявила, каква е единичната цена и фирмата, от която са заявени. Причината ПП АБВ да се обърне директно към ЕК е отказ от страна на българското здравно министерство да предостави тази информация, като се позовава на, най-общо, клаузи, които не позволяват оповестяване на подобна информация, освен ако ЕК не разреши.

Facebook logo
Бъдете с нас и във