Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата се заема с любовта на учител и малолетна ученичка

Районна прокуратура - Пловдив образува досъдебно производство по случая с учителя по математика от Асеновград Атанас Басмаджиев, подозиран в интимни връзки с малолетна ученичка. 39-годишният учител беше арестуван вчера за едно денонощие.

Днес майката и бащата са дали обяснения пред полицията. Родителите на ученичката разбрали за връзката му с дъщеря им на 17 януари. Комуникацията между двамата е започнала още преди 2 години, когато тя е била на 13 години.

“Предоставена е онлайн кореспонденцията им, има данни, че са се срещали и на живо”, обясни адвокатът на семейството Борислав Мазнев. Според него доказателствата срещу учителя са достатъчно, затова и очаква скоро да му бъде повидгнато обвинение. 14-годишното момиче е признало пред родителите си, че е имало сексуален контакт с преподавателя.

Педагогът е работил с деца до седми клас в асеновградското СУ “Св. св. Кирил и Методий”, но е напуснал поради здравословни причини. Сигнал до полицията за връзката му с непълнолетна е подаден от директорката Мая Карахристева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във