Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата тършува офиса на Иво Прокопиев

Специализираната прокуратура влезе в офис сграда на жълтите павета в София, на метри от Народното събрание. Разследващите пристигнаха в късния следобяд. В сградата има офиси на "Алфа финанс холдинг", свързана с бизнесмена Иво Прокопиев. Той е подсъдим със Симеон Дянков и Трайчо Трайков заради продажбата на ЕРП-тата, където посредник беше друга негова фирма - "Блуброкърс". Тя обаче е на друг адрес.

Срещу Прокопиев се води и друго разследване - за пране на пари, свързано с приватизацията на "Каолин". То е в Софийската градска прокуратура. Предприятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от "Алфа финанс Холдинг", а през 2012 г. продадено на немски инвеститор. 

По информация от властите се търсят документи, свързани с покупко-продажбата на предприятието „Каолин”. Стана ясно също, че има и обвиняем, който е на място с адвокатите си. Не е ясно кой е той.

„Получихме разрешение за претърсване в офиса на „Алфа финанс консултинг”. Целта е документи, които считаме, че са необходими за разследването. Считаме, че са свързани с покупко-продажбата и трансакциите, свързани с акциите на „Каолин”. Не касаят издателска дейност или медийни компании на обвиняемите”, заяви Димитър Франтишек от спецпрокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във