Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта

Акция на прокуратурата се провежда в Държавната комисия по хазарта. Все още не е ясно какъв е поводът за операцията, съобщава NOVA. На 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на едни от най-големите компании за залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за порестъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха още от държавното обвинение. Става въпрос за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

По рано пред деня се появи информация, че акция се провежда в Педиатрията в София, но тя бе категорично отречена от говорителката на главния прокурор Сийка Милева. Оказва се, че сградите на Столичната педиатрия и Комисията по хазарта се намират в съседни сгради.

Прокурорът Ангел Кънев и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров, също влязоха в Комисията по хазарта. В хода на операцията служители на Спецпрокуратурата изнесоха няколко кашона с документи.

Пред медиите вътрешният министър Младен Маринов отбеляза: Не избираме момента в случаи като този с акцията за Комисията по хазарта .На въпрос защо сега се прави акцията в Комисията по хазарта и дали това е случайно, министърът отговори: „Работа се върши, когато сме готови и когато има необходимост. Ние не избираме момента. Той се избира от ситуацията, когато има данни или постъпят нови данни и т.н.

„Тази операция е на прокуратурата, ние обезпечаваме само района“, каза още министърът.

Финансова инспекция се извършва в Държавната комисия по хазарта. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията за държавна финансова инспекция.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във