Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата забравила да каже на Интерпол, че знае къде живее Брендо

Българските власти са пропуснали да уведомят, че "кокаиновият крал" Ивелин Банев - Брендо е с установен адрес и трябва да бъде свален от системата Интерпол. Неговият адвокат Ина Лулчева обясни ситуацията, при която наскоро името на Брендо се появи в системата на Интерпол. Тя уточни, че тази полицейска информация е ангажирана с установяването на името и адреса на издирваното лице.

Българската прокуратурата е трябвало да уведоми Интерпол, след като установи местонахождението му.

Брендо е издирван във връзка с дело в Румъния. Той има европейска заповед за арест от 2012 г., която обаче българското правосъдие е отказало да уважи. Заради това и там делото се гледа задочно.

Софийският апелативен съд проведе поредно заседание по делото за пране на пари срещу Банев, бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева и брат му Симо Карайчев.

Разпитан беше свидетел, излежал 8 години затвор в Испания по присъда за разпространение на наркотици. Свидетелят разказа пред Апелативния съд, че е бил в Испания, за да работи, наел си е квартира, където обаче престоял само няколко дни или седмица и бил арестуван. Мъжът разказа още, че не е знаел в квартирата му да е имало наркотици.

Освен да му бъдат възстановени разходите за идването до София, което е негово право, свидетелят поиска съдът да му заплати и винетката. В крайна сметка обаче съдът не уважи това искане, а призна само разходите за гориво.

И този път Брендо демонстрира ловкост и бързина пред медиите както на влизане, така и на излизане от залата, прикривайки се с шапка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във