Параграф22 Weekly

§22 Новини

Прокурори не свързаха Кирил Рашков със скандален тефтер

Окръжна прокуратура-Пловдив е извършила, след самосезиране, проверка във връзка с публикации в електронни и в печатни медии, интерпретиращи разпространени копия от страници от тефтер, сочен за съставен от Кирил Рашков, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.


Тефтер с горното описание не е бил изземван като веществено доказателство при извършените през септември 2011 г. в имотите на фамилията Рашкови претърсвания и изземвания по водени от Окръжна прокуратура-Пловдив и Районна прокуратура-Асеновград досъдебни производства. Оригиналът му е бил получен по настоящата преписката в Окръжна прокуратура-Пловдив от ДАНС.


При извършената в хода на проверката почеркова експертна справка, не е било установено приобщеният тефтер да е бил съставен от Кирил Рашков или членове на неговото семейство. Понастоящем проверката е приключила, като наблюдаващият прокурор е постановил отказ да бъде образувано досъдебно производство, поради липса на данни за извършени корупционни или длъжностни престъпления.

Facebook logo
Бъдете с нас и във