Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокурорите пуснаха сина на шефа на НАП-Пловдив срещу 10 000 лв. гаранция

Синът на шефа на НАП-Пловдив е освободен срещу 10 000 лв. гаранция. След 72-часов арест Ивайло Найденов излиза от ареста срещу 10 000 лв. гаранция, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Днес Окръжна прокуратура - Пловдив взе мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева спрямо него. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 28.08.2019 г. в гр. Пловдив, при управление на лек автомобил, при движение на заден ход, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 77-годишна пешеходка, като след деянието е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343 ал. 3 пр. 6 във вр. ал. 1 във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

С постановления на Окръжна прокуратура - Пловдив на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на Република България и е отнето свидетелството му за управление на моторно превозно средство до приключване на наказателното производство.

Решението на Окръжна прокуратура-Пловдив за взетата мярка за неотклонение се основава на чистото съдебно минало, липсата на висящи наказателни производства спрямо обвиняемия, младата му възраст и наличието на постоянен адрес, както и поради това, че към този момент не е изготвена автотехническа експертиза, относно механизма на извършване на пътнотранспортното произшествие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във