Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокурорския син Васил Михайлов от Перник остава в ареста

Делото срещу прокурорския син Васил Михайлов тръгна за втори път в районния съд в София. Михайлов е подсъдим за осем престъпления, едно от тях е закана за убийство.

Само трима от пострадалите имат претенции към младежа, който е в ареста вече няколко месеца. Срещу него има още две дела, отново за хулигански прояви.

Румен Николов поиска 20 хиляди лева за причинени щети, а Никълъс Тодоров и Белослава Тодорова - по 10 хил. лева. Съдът не допусна гражданските искове, защото това ще затрудни хода на процеса.

Съдът днес не се съгласи с доводите на защитата, че прокуратурата е допуснала нарушения, които ограничават правото му на защита.

И днес Михайлов поиска да бъде пуснат под домашен арест, за да бъде със семейството си, но съдът му отказа с мотива, че може да извърши ново престъпление. Оказа се, че обвиняемият се е сбил със задържан, когато е пускан от ареста на 27 октомври миналата година.

Делото започва отначало, защото предишният съдия замина на стаж в съда по правата на човека в Страсбург. На 9 май ще бъдат разпитани първите свидетели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във