Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокурорското синче от Перник в ново видео с жесток побой

Ново видео с жесток побой, нанесен от станалото известно напоследък нагло прокурорското синче от Перник се завъртя в мрежата.  Кадрите са споделени във фейсбук от абонат на име Чичо Джак, видеото е озаглавено "Прокурорското синче от Перник".

На тях се вижда как Васил Михайлов налага момче с юмруци и го рита в главата. Докато прокурорският син агресивно налага младежа, техни приятели обикалят около тях. Видеото е качено преди 3 часа, но не е ясно кога точно е било заснето.

Припомняме, че един от най-известните футболисти на Миньор (Перник) от близкото минало - Румен Андонов, бе сериозни пребит от Васил Михайлов. В момента легендата на Миньор е настанен в „Пирогов“ със счупена на две места челюст, оток, пострадало око.

На 16 юни, по искане на Софийската районна прокуратура, Софийският районен съд задържа 18-годишния Васил Михайлов, обвинен за побоя над бившия футболист от “Миньор”-Перник Румен Андонов, над още един мъж и за закана за убийство на жена от Перник.

На 17 юни главният прокурор Иван Гешев демонстрира ангажираност и посети Перник във връзка със скандала около сина на зам.-шефа на местната прокуратура Бисер Михайлов. Гешев обеща съдействие на кмета на Перник Станислав Владимиров и заяви, че прокуратурата ще извърши проверка по случая. 

След обещанието на главния прокурор Иван Гешев за проверка, адвокатът на побойника Васил Михайлов Христо Ботев обвини Гешев в "двоен аршин" за това, че се меси в разследването.

Случаят предизвика и коментар на вътрешния министър Бойко Рашков. "Неговият баща е прокурор. Най-вероятно колегите му прокурори не са искали да изпадат в конфликт с него, това момче явно е агресивно и е било защитавано по някакъв начин. Прокуратурата не се е постарала да започне бързи действия по разследването", заяви той. Според Рашков имало е дела, образувани за побоища и за причиняване на телесни повреди на съвсем невинни граждани. Случаите са демонстративно заснемани, вероятно се е гордял с това, което е правил, каза Рашков. Според него прокуратурата е направила отвод в Перник и тези дела доста време са преседели във ВКС.

Рашков разкри, че сред потърпевшите е и служител на реда.  "Малко се знае, но тези дни ми показаха един клип, където – дано не е монтаж – този същият младеж е бил полицай. Но ние не намерихме заявителски материал от този полицай. Аз държа този случай да бъде изяснен, най-малкото защо този полицай е мълчал досега", заяви МВР-шефът.

Случващото се около побойника Васил Михайлов илюстрира трънската поговорка "от отца и деца" (каквито родителите, такива и децата). Да припомним, че през септември 2010 г. бащата Бисер Михайлов бе задържан в Перник при операция на МВР, ДАНС и под наблюдението на Софийската градска прокуратура. Срещу Бисеров бе повдигнато обвинение за изнудване и бе пуснат под гаранция от 5 000 лева.

Твърдеше се, че заместник-градския прокурор е дал на заем 30 000 хиляди лева и и получавал лихва от 3 700 на месец. Освен това той изнудвал и заплашвал своя съгражданка и я накарал да поеме задължения за 10 000 хиляди евро.

Обвиненията срещу Бисер Михайлов обаче не бяха доказани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във