Параграф22 Daily

§22 Новини

"Прокурорът" от скандала с велосипедистите се оказа шофьор в СРП

Шофьор в Софийската районна прокуратура е мъжът, заснет в скандалния клип с колоездачи, който взриви социалните мрежи, съобщиха от държавното обвинение.

Вчера в социалните мрежи беше публикуван видеоклип, на който се вижда, че мъж участва в спречкване с велосипедисти.
Авторът на скандалното видео Атанас Петков разказва, че инцидентът е станал на пътя за Нови Хан, а мъжът от видеото е блъснал нарочно колоездачка. Тя за щастие се разминала само със счупена каска. При последвалия скандал между колоездачите и шофьора, той се представил за прокурор и ги заплашвал.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са предприети незабавни действия за установяване на самоличността на водача, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Със съдействието на полицията е установено, че мъжът, управлявал автомобила, работи като шофьор в Софийска районна прокуратура. Спрямо него органите на КАТ са предприели предвидените в Закона за движение по пътищата действия, с цел налагане на санкции.

Утре срещу него ще бъде образувано и дисциплинарно производство. Ще се преценява дали има данни и за хулиганство.

Ръководството на прокуратурата оценява такива действия като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя на Софийската районна прокуратура, се казва още в официалното съобщение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във