Параграф22 Daily

Румен Радев:

Промените в Закона за МВР не отговорят на критериите

S 250 8d6c746b 1869 45c2 9055 bb726da19913

Президентът Румен Радев най-вероятно ще наложи вето на промените в Закона за МВР, които на практика регламентират създаването на нова структура, която ще дублира работата на Националната служба за охрана (НСО). Това се разбира от изявление на президента пред журналисти по време на открита тренировка на служителите на НСО.

"Мисля, че всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Моето решение относно закона ще го определя в оказания от Конституцията срок (до 22 юни). Този закон трябва по някакъв начин да потвърди, че отговаря на тези критерии. Според мен засега той не отговаря", заяви Радев. И допълни, че за него това е "удар по държавността".

Както е известно, през миналата седмица парламентът окончателно прие промени в Закона за МВР, с които "Жандармерията" и Специализирания отряд за борба с тероризма ще се обединят в едно звено, което по същество дублира правомощията на НСО, която е на подчинение на президента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във