Параграф22 Daily

§22 Новини

Пропускателен режим в Слънчев бряг от юни

От 1 юни 2014 г. движението на автомобили в курорта "Слънчев бряг" ще бъде ограничено. Оттогава влиза в сила специален пропускателен режим.
Това съобщиха от ръководството на "Слънчев бряг" АД, предаде БТА.На подходите към курорта ще има осем пункта. През тях ще преминават автомобили за зареждане на магазини и хотели, но само в определени часове на деня - обикновено сутрин. На 8-те КПП-та камерите ще разчитат регистрационните номера на превозните средства.

Засилените мерки за сигурност ще включват още специален режим и за т.нар бар-кролове, при които туристите изпиват големи количества алкохол, докато се разхождат по улиците.


„Условието разбира се е фирмите, които организират „бар кролове", да представят лиценза си и най-вече, чисто физически, обявяване на маршрути, за да може Слънчев бряг и полицията да знаят във всеки един момент маршрута на всеки един бар-крол, да няма преплитане на бар-кролове", каза Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг" АД.


В борбата срещу джебчийски групи от цялата страна тази година ще се включат четири кучета и шестима полицаи, обучени да работят с тях.


От полицията обещават повече командировани полицаи и повече преводчи, които ще обработват бързо и денонощно жалбите на чуждите туристи, включително и издаването на нови документи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във