Параграф22 Daily

§22 Новини

Протест – бдение в памет на Вероника Здравкова

Днес, в 13 часа, пред сградата на Народното събрание, ще се проведе протест-бдение в памет на Вероника Здравкова, която беше брутално убита с тесла от рецидивиста Илиян Здравков. Днес се навършва точно един месец от зверското убийство на студентката от Велико Търново. Според данни на разследващите, Здравков е умъртвил девойката на 28 февруари. Тялото й беше открито на 3 март във водите на река Янтра от рибар.

На протеста ще бъде прочетена декларация от името на 4-те групи в социалните мрежи, които са ангажирани с каузата. Около нея се обединени 20 000 души, които настояват за връщане на смъртното наказание.

СДВР и Столична община са били официално уведомени от организаторите. „Дори и да вали дъжд  - ние ще бъдем там“, казват от представители на групите във „Фейсбук“. „Призоваваме да ни подкрепят всички млади хора, които не са безразлични към насилието и бруталните актове. Каним и на протеста и гражданите, които не са съгласни с това виновният да е невинен, а невинният - виновен", казват още организаторите.

На 31 март в Никопол, София,  Правец и Велико Търново, ще се проведе общ протест под надслов „Кой уби Вероника Здравков?“. Поводът е съмненията от изнесената информация от бившия главен секретар на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във