Параграф22 Daily

§22 Новини

Протест пред ДАНС срещу подслушването

Граждани са се събрали пред ДАНС, за да протестират срещу, по думите им, незаконното подслушване в държавата. В района има засилено полицейско присъствие. Малко преди 16 часа протестиращите блокираха булевард „Черни връх“, сочи БНР.

Пред медиите един от организаторите на протеста Росен Миленов, бивш служител на ДАНС, каза следното: „Исканията са три - влизане от служители, разследващи полицаи на МВР, изземване на сървърите, запечатване на служебните каси. 30 години тук се събират така наречените икономически досиета и политически на прехода, с които се управлява държавата“.

„Подменя се вотът на гражданите. Разследващи полицаи, ние ще ги придружаваме, за да има прозрачност. Чакаме полицията. И, ако имат желание, правозащитните органи да влязат, за да предотвратят националните предателства. Тук ви казвам е фабрика за създаване, съхраняване, използване по най-груб начин на компромати, с които се подменя вота на гражданите. Ние назначаваме зависими хора, които с тези компромати ги управляват“, каза още Росен Миленков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във