Параграф22 Daily

§22 Новини

Протест пред парламента иска оставката на Бойко Борисов, мисирките мълчат, там е и екс-съдия Ченалова

Огромен протест пред Народното събрание има в момента. Митингът е организиран от партия “Възраждане”, откъдето поискаха за пореден път оставката на правителството. На жълтите павета се събраха хиляди хора и продължават да прииждат нови. Според тях кабинетът е некомпетентен, а информацията, която се дава в условията на кризата, е разнопосочна и объркваща.

Напрежението нарастна, като при започването на събитието се стигна и до сблъсъци с полицията. В хода на протеста бяха арестувани няколко души при засилено полицейско присъствие. Също така на два пъти протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон, съобщават единствено провинциални медии. На протестиращите е разрешен само протест пред парламента. В района има и засилено полицейско присъствие.

В демонстрацията се включи и екс-съдия Румяна Ченалова. През 2015 г. Висшият съдебен съвет я уволни дисциплинарно заради нередности в работата ѝ по делата "Белведере" и "Сапард" и забавяне на 50 други. Преди десет дни ВАС окончателно потвърди дисциплинарното ѝ освобождаване от длъжност.

Любопитното е, че проправителствените медии не споменават нищо за ставащото пред парламента и исканата оставка на Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във