Параграф22 Daily

§22 Новини

Протест в Бояна заради отдаването под наем на спортно игрище

Жители на столичния квартал "Бояна" излязоха на протест заради отдаването под наем на единственото спортно игрище на открито в района. Теренът е общинска собственост, а на мястото му се предвижда частен инвеститор да изгради спортен комплекс. Наемът е за срок от 10 години, а жителите на Бояна се притесняват, че след построяването на комплекса няма да могат да спортуват свободно, тъй като ползването на игрището ще се заплаща.

Протестиращите са недоволни и че намеренията на общината не са били съгласувани предвдарително с живеещите в района и събират подписи в защита на терена: "Вчера вечерта имахме около 1800. Имаме мобилни станции, които не сме ги събрали. В момента ги събираме и в тази връзка мога да кажа, че ще съберем над 2000 подписа. Смятаме, че не е нормално отделни хора да заграбват общинската собственост, която е за всички", сочат от Бояна, цитирани от БНР.

По-рано вчера инвеститорът - футболистът Даниел Боримиров увери, че жителите на квартала ще могат да ползват безплатно спортния комплекс: "С лична карта! Показва се адресът. Като си от Бояна: "Ето, заповядайте, един час, ще влизате безплатно", обясни той. Това обаче не удовлетвори протестиращите. За днес е насрочена среща в Столичната община, където всички страни ще търсят решение за казуса с футболното игрище в Бояна.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във