Параграф22 Daily

§22 Новини

Протест за спряното рали "Старите столици"

На символичен протест тази вечер излизат част от организаторите и пилотите на рали „Старите столици“. Те ще изразят недоволството си от проваленото юбилейно издание на най-старото автомобилно състезание в България от 19 ч. на входа на парк „Кьошковете“. „Целта ни е да се извиним на цялото рали общество и по културен начин да обясним какви бяха проблемите, които ни попречиха да реализираме ралито“, обясни за Радио Шумен Бойко Стойчев, който трябваше да отговаря за заявките в автомобилното състезание.

Проблемът с отмененото рали тръгва от решение на Министерството на младежта и спорта да прекрати лиценза на Българската федерация по автомобилен спорт и да го даде на Автомобилната федерация на България. Организаторът на шуменското рали Автомобилен спортен клуб „Стари столици“ членува в първата федерация и няма право да провежда спортната проява, но държи патента върху името.

Опитите на автомобилните дейци да продължат традицията с нов организатор и лека промяна в името не срещната финансовата подкрепа на Община Шумен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във