Параграф22 Daily

§22 Новини

Протестиращи искат Иво Даскалов - Лудия зад решетките

Около 50 души се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив, за да поискат справедлива присъда за Иво Даскалов, по прякор Лудия, който в нощта на Великден при катастрофа уби 3-ма души. Сред протестиращите бяха роднини, приятели и бивши колеги на двама от загиналите – Радослав Усков и Николай Иванов. Присъстващите издигнаха плакати и поискаха справедливост: „Толкова ли струват 3 човешки живота – 20 000 лв.?“ и „Искаме справедливи присъди за убийците на пътя“. Част от протестиращите изразиха съмнения за информационно затъмнение и разпънат чадър от протекции над трагичния случай.

Близките настояха и за ревизия на съдебното решение. Вчера Пловдивският апелативен съд освободи Иво Даскалов под парична гаранция от 20 000 лв. При катастрофата на 2 май на Околовръстното шосе на Пловдив загинаха общо 3-ма души в 2 коли, а шофьорът на един от автомобилите – Иво Даскалов, е в болница с множесто травми. Там се проведе и вчерашното изнесено съдебно заседание, на което бе взето решение мъжът да бъде освободен под гаранция.

Майката на един от загиналите Радослав Усков – Лейла, изпадна в истерия и няколко пъти с викове и клетви се опита да влезе в Съдебната палата, но бе възпряна от полицаи. Дойде и линейка, но жената отказа лекарска помощ. След повече от половин час бе отведена встрани от роднини.

На място пред Съдебната палата бе и адвокат Атанас Бояджиев, който обясни, че по случая се създава опасен прецедент. „При 3 трупа се променя мярката за неотклонение. Това може да се използва и от други адвокати в такава ситуация“, коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във