Параграф22 Daily

§22 Новини

Протестиращите искат върховенство на правото, конституционна съобразност на управлението, стриктно изпълнение на правомощията на институциите, отказ от злоупотребата за користни цели

Правителството ще слезе от управлението по начин, наподобяващ сюжета на приказката „Дядо вади ряпа“. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев. „Започва едно дърпане и теглене. Тези, които досега са се наредили на опашката, не се справят. Сега ще дойде кучето, котката, накрая мишлето и ряпата ще излезе или там другото, което вадим. Основата е следната: тук не става въпрос за желание, дори да приемем, че то е добро и са решили да се поправят, в което аз дълбоко не вярвам, това вече не е достатъчно. Обществото е решило да се сменя моделът и исканията са съвършено ясни – върховенството на правото, конституционна съобразност на управлението, стриктно изпълнение на правомощията на институциите, отказ от злоупотребата с власт за користни икономически и политически цели, нормализиране на държавата“, обясни той.

Според Александър Маринов в момента, в който нещата се разчупят и хората се надигнат и преодолеят страха, ще настане лавина, която няма да има спиране. Тогава няма да има значение какво искат управляващите, добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във