Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверяват договор на фирма за 215 000 лв. с община Кърджали

На 22 февруари служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Кърджали са започнали проверка за извършено престъпление по чл. 220, ал. 1 от НК. Тя е във връзка със сключен договор между Община Кърджали и еднолично дружество с ограничена отговорност на обща стойност 215 000 лева с ДДС. Предмет на договора е „Поддържане на озеленителни площи за широко обществено ползване на територията на гр. Кърджали“, като умишлено се дава възможност на юридическото лице да получи значителни финансови средства за специфична дейност, за която в Община Кърджали функционира общинско предприятие с назначен персонал. Договорът и към момента е действащ, като по него е платена вече около половината от визираната сума.

Във фирмата, която не разполага с необходимия човешки ресурс да изпълнява задълженията си по сключения договор, на работа е назначен общински съветник, работещ на длъжност „организатор по труда“, назначени по трудов договор са само две лица на длъжност „общ работник“.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани в компетентната прокуратура. Работата по случая продължава.

Документите за извършени дейности от фирмата, въз основа на които са получени плащания от Община Кърджали, са обект на друга проверка от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при областната дирекция с оглед данни за евентуално извършено престъпление по чл. 212 от НК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във