Параграф22 Daily

§22 Новини

Проверяват масово автосервизите и вулканизаторите в Пловдив

Пловдивският общински инспекторат и Териториалната дирекция на НАП  започнаха съвместни проверки на автосервизи и вулканизатори, с участието на представители на районните полицейски управления и Общинска полиция За първи път предприемаме такива съвместни проверки, те са ефективни и ще продължат. Целта е засилване на контрола по опазване на околната среда и финансовата дисциплина, съобщи директорът на Инспектората Борислав Димов.

През седмицата , заради установени нарушения, са съставени седем констативни протокола, четири предписания и два акта. Един обект е бил запечатан заради липсващо фискално устройство. В два от проверените автосервизи е установено нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба МПС, заради което са им съставени актове. Издадени са им и предписания да разчистят прилежащия терен и да представят пред директора на РИОСВ-Пловдив работни листове по Наредбата за класификация на отпадъците.

Проверките се извършват във всички райони на Пловдив. Следи се за разрешителните за дейността документи.

Вулканизаторите трябва да представят и договор с лицензирана фирма за предаване на излезли от употреба гуми с цел тяхното безопасно рециклиране. При автосервизите акцентът е дали спазват наредбите за чистота и управление на отпадъците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във